Hva er en kredittgrense?
Når du søker om kredittkort vil kredittkortselskapene og bankene foreta en kredittsjekk av deg hvor de innhenter opplysninger om gjelden du har i dag via Gjeldsregisteret, inntekten din, sivilstand, boforhold osv.
Basert på dette og kredittkort selskapets/bankens egne policy regler komme frem til en kredittscore som danner grunnlag for hvor høy kredittgrense de kan innvilge deg.
Artikkel — Hvordan kan jeg øke min kredittscore?
Kredittgrense er kort fortalt maksimalt av hva kredittkort selskapene og bankene mener er øvre grense av hva du kan betjene.
Hva er en vanlig kredittgrense?
Det er altså ikke gitt at du får innvilget ønsket beløp ved søknad om kreditt. Basert på vurderingen av din betjeningsevne og kredittscore vil du kanskje bli tilbudt et lavere beløp. De fleste kredittkortene har en nedre og øvre kredittgrense hvor nedre grense normalt er på 5.000 — 15.000 kroner mens øvre grense normalt er fra 50.000 — 100.000 kroner. Enkelte kredittkort har øvre grense på 150.000 kroner. Her kan du lese mer om kredittkort
Hvordan øke kredittgrensen?
I tilfeller hvor du ønsker å øke kredittgrensen anbefaler vi at du sjekker med kredittselskapet eller banken du allerede har kreditt i om å få øket denne fremfor å søke om enda et kredittkort annet sted. Flere kredittkort gir økte kostnader i form av flere termingebyr, etableringsgebyr og dårligere økonomisk oversikt.
Det er også negativt om du skal søke annet lån til f.eks ny bolig, bil osv. All usikret gjeld som kredittkort og forbrukslån vil fremkomme i Gjeldsregisteret som kredittkortselskapene og bankene sjekker når de behandler en søknad om kreditt og lån.
Har du vært påpasselig med å betale dine kredittkort regninger i tide vil det normalt sett holde med at du tar en telefon til kredittkort selskapet eller banken og ber om forhøyet kreditt eller du kan kontakte oss i Motty og vi vil bistå deg med dette og samtidig gi deg uforpliktende og kostnadsfritt råd for hva som lønner seg i ditt tilfelle.
Har du mange kredittkort kan det i mange tilfeller lønne seg å samle disse i et forbrukslån for å få redusert utgifter og bedre oversikt.
Artikkel — Hva er et forbrukslån?