Skip to content

Forbrukslån

Trenger du et forbrukslån for å betale for noe du ikke rekker å spare opp til? Forbrukslån er et godt alternativ når store, eller kanskje uforutsette utgifter dukker opp.

Les mer

Refinansiering

Med refinansiering kan du samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et nytt lån med bedre betingelser og lavere rente. Få orden på økonomien med refinansiering med eller uten sikkerhet.

Les mer

Kredittkort

Ofte er det smartere å bruke et kredittkort enn et bankkort. Det følger også mange fordeler med ett kreditkort. Vi hjelper deg å finne det beste kredittkortet for deg!

Les mer

Boliglån

Eier du bolig eller fritidseiendom kan du søke om lån med sikkerhet i bolig. Med et boliglån får du mye lavere rente og lengre nedbetalingstid enn på lån uten sikkerhet.

Les mer

Kundeservice

Du skal alltid få god hjelp og veiledning av alle som jobber i Motty. Våre rådgivere vil hjelpe deg med din økonomi ut fra dine behov og forutsetninger.

Les mer

Hva er faste kostnader?

Fast kostnader refererer til utgifter som må betales jevnlig, uavhengig av ens inntekt eller forbruk. Disse kostnadene kommer kontinuerlig, vanligvis på månedlig basis og er forhåndsbestemt i form av avtaler eller kontrakter.

Faste kostnader varierer som oftes fra person til person, men også fra privatperson til en bedrift.

Eksempler på faste kostnader

Her er noen eksempler på vanlige faste kostnader for en privatperson:

  1. Boligkostnader: Dette inkluderer husleie eller boliglån, eiendomsskatt, forsikringer og eventuelle felleskostnader.
  2. Energi- og verktøyregninger: Dette kan være strøm, vann, gass, internett og telefon. Disse utgiftene kommer regelmessig men kan variere avhengig av forbruket.
  3. Transport: Kostnader for transport kan inkludere utgifter til månedlig bil- eller kollektivtransport, drivstoff, parkeringsavgifter eller eventuelle avdrag på et billån.
  4. Forsikringer: Alle aktive forsikringer du har tegnet og laget avtaler på, faller under denne kategorien.
  5. Lån og gjeld: Dette inkluderer faste avdrag på boliglån, billån, studielån eller eventuelle andre lån man har tatt opp.
  6. Medlemskap og abonnementer: Dette kan være faste kostnader for medlemskap i treningssentre, aviser, strømmetjenester, musikk- eller streamingtjenester, eller andre abonnementer man har tegnet.
  7. Skatter og avgifter: Dette omfatter inntektsskatt, eiendomsskatt, kommunale avgifter eller eventuelle andre offentlige avgifter man må betale.

Det er viktig å merke seg at faste kostnader kan variere fra person til person, avhengig av ens livsstil, økonomiske situasjon og hvor du bor geografisk.

Har du god oversikt over dine faste kostnader, er det lettere å regne ut hvor mye du kan forholde deg til etter at de er betalt. Dette kan for eksempel være bra hvis du ønsker å lage en spareplan.

For å håndtere faste kostnader kan det være lurt å lage et budsjett som tar hensyn til alle disse kostnadene. Ved å ha et klart bilde av de faste kostnadene, kan man bedre styre sin økonomi og sørge for at man har tilstrekkelig med midler tilgjengelig til å dekke både faste og variable kostnader hver måned.

Nyttige artikler

Avdragsfrihet på boliglån

Høye renter, økte priser og uforutsette hendelser kan gjøre det vanskelig å betale ned på boliglånet. Da kan avdragsfrihet være en midlertidig løsning.  Hva er avdragsfrihet?  Avdragsfrihet er en periode hvor du kun betaler renter og gebyrer på boliglån, og ikke avdragene. Avdrag er beløpet du nedbetaler på gjelden. Mens renter og gebyrer er beløpet du betaler...

5 tips for å bli kvitt kredittkortgjeld

Har du høy kredittkortgjeld? Den har nemlig ofte høye renter, og bør derfor prioriteres fremfor andre lån. Vi gir deg 5 tips til hvordan du kan bli kvitt kredittkortgjelden fortere! 1 – Prioritér nedbetaling av kredittkortgjelden Tips nummer én for å bli kvitt kredittkortgjeld, er å prioritere å betale ned denne hver måned. Etter at...

Behøver du hjelp til skattemelding? Les våre 3 tips her!

Ikke stol på at skattemeldingen er helt korrekt. Sjekk postene, få riktig skatt, unngå baksmell og sørg for at du får de fradragene du har krav på. Vi forteller deg de viktigste sjekkpunktene på 1-2-3. 1. Sjekk tallene i skattemeldingen I god tid før skattemeldingen kom, mottok du ulike årsoppgaver. Finn frem disse før du...

Vis flere artikler