Skip to content

Forbrukslån

Trenger du et forbrukslån for å betale for noe du ikke rekker å spare opp til? Forbrukslån er et godt alternativ når store, eller kanskje uforutsette utgifter dukker opp.

Les mer

Refinansiering

Med refinansiering kan du samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et nytt lån med bedre betingelser og lavere rente. Få orden på økonomien med refinansiering med eller uten sikkerhet.

Les mer

Kredittkort

Ofte er det smartere å bruke et kredittkort enn et bankkort. Det følger også mange fordeler med ett kreditkort. Vi hjelper deg å finne det beste kredittkortet for deg!

Les mer

Boliglån

Eier du bolig eller fritidseiendom kan du søke om lån med sikkerhet i bolig. Med et boliglån får du mye lavere rente og lengre nedbetalingstid enn på lån uten sikkerhet.

Les mer

Kundeservice

Du skal alltid få god hjelp og veiledning av alle som jobber i Motty. Våre rådgivere vil hjelpe deg med din økonomi ut fra dine behov og forutsetninger.

Les mer

Hva er boligkreditt?

Boligkreditt, også kjent som rammelån eller fleksilån, er en finansieringsløsning som gir boligeiere en stor grad av fleksibilitet. Med boligkreditt får du en fleksibel låneramme, hvor du selv bestemmer hvor mye du ønsker å bruke, og hva lånet skal brukes til. Også betaler du kun renter på beløpet du har brukt.

Hvor stor boligkreditt du kan få bestemmes av verdien på boligen din, men den kan ikke overstige 60% av boligens verdi. Dette gjør boligkreditt til et attraktivt alternativ for de som ønsker å ha tilgang til kapital uten å binde seg til faste månedlige avdrag. Boligkreditt gir låntakerne en økonomisk buffer, og muligheten til å håndtere uforutsette utgifter eller investere i prosjekter som hjemmeoppussing.

Hvordan fungerer boligkreditt?

Boligkreditt fungerer på en måte som ligner på en kredittlinje. Når du får godkjent en boligkreditt, får du en forhåndsgodkjent kredittgrense basert på verdien av boligen din. Du kan deretter trekke på denne kreditten etter behov. Det unike med boligkreditt er at du kun betaler renter på det beløpet du faktisk bruker, ikke på hele kredittgrensen. Du kan bruke pengene til hva du vil, enten det er å finansiere oppussing, betale uforutsette regninger eller investere i andre prosjekter.

 

Når du har brukt en del av kreditten, vil du måtte betale renter på det utnyttede beløpet. Perioden hvor du kun betaler renter, kalles renteavdragsperioden. Etter denne perioden kan det være nødvendig å begynne å betale ned på lånet, avhengig av avtalen med långiveren.

Boligkreditt rente

Det er viktig å vurdere boligkreditt renten når du velger denne lånetypen. Renten på boligkreditt kan variere avhengig av långiver, lånebeløpet, og din økonomiske situasjon. Mange boligkreditter tilbys med flytende rente, noe som betyr at renten kan endre seg i takt med markedet. Dette gir både risiko og muligheter, avhengig av renteutviklingen. Noen långivere kan også tilby fastrente på deler av boligkreditten, slik at du kan kombinere sikkerheten til fast rente med fleksibiliteten til flytende rente.

Nyttige artikler

5 tips for å bli kvitt kredittkortgjeld

Har du høy kredittkortgjeld? Den har nemlig ofte høye renter, og bør derfor prioriteres fremfor andre lån. Vi gir deg 5 tips til hvordan du kan bli kvitt kredittkortgjelden fortere! 1 – Prioritér nedbetaling av kredittkortgjelden Tips nummer én for å bli kvitt kredittkortgjeld, er å prioritere å betale ned denne hver måned. Etter at...

Avdragsfrihet på boliglån

Høye renter, økte priser og uforutsette hendelser kan gjøre det vanskelig å betale ned på boliglånet. Da kan avdragsfrihet være en midlertidig løsning.  Hva er avdragsfrihet?  Avdragsfrihet er en periode hvor du kun betaler renter og gebyrer på boliglån, og ikke avdragene. Avdrag er beløpet du nedbetaler på gjelden. Mens renter og gebyrer er beløpet du betaler...

Behøver du hjelp til skattemelding? Les våre 3 tips her!

Ikke stol på at skattemeldingen er helt korrekt. Sjekk postene, få riktig skatt, unngå baksmell og sørg for at du får de fradragene du har krav på. Vi forteller deg de viktigste sjekkpunktene på 1-2-3. 1. Sjekk tallene i skattemeldingen I god tid før skattemeldingen kom, mottok du ulike årsoppgaver. Finn frem disse før du...

Vis flere artikler